Recepten

Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.

Vorig jaar was op zondag 6 oktober de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. De naam zegt het eigenlijk al: een markt met lokale producten zoals kaas, wijn, brood, bloemen en seizoensgroenten. We komen er graag, en zijn al vaak geweest, vooral vanwege de prettige sfeer en de mooie locatie. Tijdens de lente- en zomermaanden vindt de markt elke eerste zondag van de maand plaats, op het erf van It Flinkeboskje in Hemelum. In deze blog lees je ook hoe ik zelf aan de slag ging met een heerlijke Franse perentaart.

Taartenbakwedstrijd

Deze laatste editie is extra bijzonder: het is oogstmaand en er wordt een taartenbakwedstrijd georganiseerd met appels en peren in de hoofdrol. En omdat ik jurylid ben, mag ik alle taarten proeven – een heerlijke taak. Je kunt ook nog een keer aanschuiven bij de aanschuiflunch. Wij hebben dat eerder gedaan en dat is echt de moeite waard. Omdat we zondag nog geen plannen hebben en altijd genieten van de sfeer op It Flinkeboskje, maken we er een gezellig uitje van.

(Hoe je de perentaart maakt lees je onder de foto’s)

Perentaart - Wimke.nl

Appeltaart

Appels uit eigen tuin, yoghurt en een handje walnoten: meer heb je niet nodig voor een luchtige appeltaart met een herfstige twist. In dit blog deel ik het recept voor dit kleine taartje, perfect voor bij de koffie of als toetje. Benieuwd hoe je het maakt? Je vindt het hier: Recept appeltaart met yoghurt en walnoten

Perentaart - Wimke.nl

Een Franse perentaart

Natuurlijk had ik graag meegedaan met de wedstrijd, maar de perentaart die ik had gebakken was aan het eind van de middag al op. Het recept vond ik op de website van Albert Heijn. Mijn eigen versie deel ik hier graag met jullie.

Wat heb je nodig voor de Franse perentaart

  • roomboter bladerdeeg, 6 plakjes
  • 3 Conference peren
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • lemoncurd
  • amandelschaafsel

Zo maak je de Franse perentaart stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg en leg ze iets over elkaar in een rechthoek op een bakplaat.

  2. Splits het ei en kneedt het met de amandelspijs en kaneel. Verdeel het spijsmengels over het deeg en vouw de buitenkanten van het deeg 1 cm naar binnen.

  3. Schil de peren, snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij de peer in plakjes en leg ze in de lengte dakpansgewijs op het deeg. Smeer een paar flinke lepels lemoncurd over de peren en smeer de deegranden in met het overgebleven eigeel.

  4. Bak de taart in ongeveer 30 minuten af. De taart is klaar als de randen mooi bruin kleuren.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Nog meer heerlijke recepten lees je hier:

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

1 Comment

  • Reply
    Alet
    6 oktober 2019 at 06:36

    Ja zo eenvoudig en vooral lekker kan het zijn. Fijne zondag daar!

Leave a Reply