Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door een stamppot (echt lekker en een aanrader met kinderen). Dit keer maakte ik er pannenkoeken mee en dat is echt heel smaakvol. De pompoen pannenkoeken zijn zoet en lekker smeuïg. Serveer ze bij het ontbijt of als tussendoortje. Eet smakelijk!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Bekijk ook eens: Kwarkbrood met rozijnen
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Wat heb je nodig voor de pompoen pannenkoeken
- 150 gram pompoen (zonder schil)
- 20 gram havermout
- 1 ei
- 1 eiwit
- 2 dadels
- 1 el koekkruiden
- kokosolie om in te bakken
Hoe maak je de pompoen pannenkoeken
Schil de pompoen, haal de draden en pitten eruit en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten gaar. Laat goed uitlekken in een vergiet. Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa. Verwarm een beetje kokosolie in de pan en bak de kleine pompoen pannenkoekjes lekker bruin. Serveer met een dikke klodder kwark en een beetje honing of stroop.
Tip: Maak ook eens een overheerlijke pompoencake
3 andere recepten met pompoen
Voor Brabantia maakte ik drie recepten met pompoen: een taart met pompoen, granola met pompoen en pompoenpitten en pannenkoeken met pompoen. Lees hier alle drie recepten.
Pompoenlichtjes maken
Ik haalde een tas vol pompoenen. Legde een vuilniszak op de tafel en het feest kon beginnen. Als eerst snij je in de onderkant van de een gat. Haal met een lepel alle pitten eruit en schraap de pompoenen leeg. Ik plakte een plakbandje rondom de pompoen om de verdeling van de gaatjes mooi vanaf de midden te houden. Met een boormachine boorden we gaatjes in de pompoenen, een fake waxinelichtkaarsje erin, klaar! Lees het hele blog hier.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…
Geniet van alcoholvrije glühwein met dit recept
Hoe is het? En met de kerststress? Bij mij gaat alles goed, de boodschappen zijn gedaan, het kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan ik…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
Recept naked cake
Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…
Recept appeltaart met yoghurt en walnoten – jaarlijkse appelpluk
Appels uit eigen tuin. Maak een appeltaartje met yoghurt en walnoten.
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
1 Comment
Alet
12 oktober 2021 at 07:08Ze zien er heerlijk uit in ieder geval!