Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door een stamppot (echt lekker en een aanrader met kinderen). Dit keer maakte ik er pannenkoeken mee en dat is echt heel smaakvol. De pompoen pannenkoeken zijn zoet en lekker smeuïg. Serveer ze bij het ontbijt of als tussendoortje. In dit blog deel ik het recept pompoenpannenkoeken met je. Eet smakelijk!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Bekijk ook eens: Treinen naar Groningen
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Wat heb je nodig voor de pompoenpannenkoeken
- 150 gram pompoen (zonder schil)
- 20 gram havermout
- 1 ei
- 1 eiwit
- 2 dadels
- 1 el koekkruiden
- kokosolie om in te bakken
Hoe maak je de pompoenpannenkoeken
Schil de pompoen, haal de draden en pitten eruit en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten gaar. Laat goed uitlekken in een vergiet. Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa. Verwarm een beetje kokosolie in de pan en bak de kleine pompoen pannenkoekjes lekker bruin. Serveer de pompoenpannenkoeken met een dikke klodder kwark en een beetje honing of stroop.
Tip: Maak ook eens een overheerlijke pompoencake
3 andere recepten met pompoen
Voor Brabantia maakte ik drie recepten met pompoen: een taart met pompoen, granola met pompoen en pompoenpitten en pannenkoeken met pompoen. Lees hier alle drie recepten.
Pompoenlichtjes maken
Ik haalde een tas vol pompoenen. Legde een vuilniszak op de tafel en het feest kon beginnen. Als eerst snij je in de onderkant van de een gat. Haal met een lepel alle pitten eruit en schraap de pompoenen leeg. Ik plakte een plakbandje rondom de pompoen om de verdeling van de gaatjes mooi vanaf de midden te houden. Met een boormachine boorden we gaatjes in de pompoenen, een fake waxinelichtkaarsje erin, klaar! Lees het hele blog hier.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
Recept pompoencake
De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
1 Comment
Alet
12 oktober 2021 at 07:08Ze zien er heerlijk uit in ieder geval!