Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door een stamppot (echt lekker en een aanrader met kinderen). Dit keer maakte ik er pannenkoeken mee en dat is echt heel smaakvol. De pompoen pannenkoeken zijn zoet en lekker smeuïg. Serveer ze bij het ontbijt of als tussendoortje. In dit blog deel ik het recept pompoenpannenkoeken met je. Eet smakelijk!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Bekijk ook eens: Weekendtrip Parijs
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Wat heb je nodig voor de pompoenpannenkoeken
- 150 gram pompoen (zonder schil)
- 20 gram havermout
- 1 ei
- 1 eiwit
- 2 dadels
- 1 el koekkruiden
- kokosolie om in te bakken
Hoe maak je de pompoenpannenkoeken
Schil de pompoen, haal de draden en pitten eruit en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten gaar. Laat goed uitlekken in een vergiet. Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa. Verwarm een beetje kokosolie in de pan en bak de kleine pompoen pannenkoekjes lekker bruin. Serveer de pompoenpannenkoeken met een dikke klodder kwark en een beetje honing of stroop.
Tip: Maak ook eens een overheerlijke pompoencake
3 andere recepten met pompoen
Voor Brabantia maakte ik drie recepten met pompoen: een taart met pompoen, granola met pompoen en pompoenpitten en pannenkoeken met pompoen. Lees hier alle drie recepten.
Pompoenlichtjes maken
Ik haalde een tas vol pompoenen. Legde een vuilniszak op de tafel en het feest kon beginnen. Als eerst snij je in de onderkant van de een gat. Haal met een lepel alle pitten eruit en schraap de pompoenen leeg. Ik plakte een plakbandje rondom de pompoen om de verdeling van de gaatjes mooi vanaf de midden te houden. Met een boormachine boorden we gaatjes in de pompoenen, een fake waxinelichtkaarsje erin, klaar! Lees het hele blog hier.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
Recept cake met citroen en maanzaad
Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en…
Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
Sunday’s are for baking. Madeleines, ik vind de naam zo mooi elegant. Een tijdje geleden werden deze cakejes bij ons op school (ik werk een paar dagen per…
Recept voor granaatappel cake
Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren…
Recept stoofpot met abrikozen en bier
Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Boterzacht Minimaal 4 uren…
Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark.
Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten…
Croissanttaart met blauwe bessen
Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten,…
Recept zongedroogde tomaten
Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin…
Zomerpizza maken met rood fruit
Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde…
3 Comments
Alet
12 oktober 2021 at 07:08Ze zien er heerlijk uit in ieder geval!
Transaction 46 708 Dollars. Gо tо withdrаwаl => https://script.google.com/macros/s/AKfycby-OwXlQ9rlNdyPcUb0zlzFJwaCWjfcl-POZNXVF7jF_eJnsqYceem3ua5icUN3lZ3fCg/exec?hs=33f74df51f141b29641c678791bfb32e&
11 april 2024 at 18:18tk4gsp
ТRАNSFЕR 0.7500 ВTC. Next >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--942271-03-14?hs=33f74df51f141b29641c678791bfb32e&
12 april 2024 at 08:44lgqpj8