Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door een stamppot (echt lekker en een aanrader met kinderen). Dit keer maakte ik er pannenkoeken mee en dat is echt heel smaakvol. De pompoen pannenkoeken zijn zoet en lekker smeuïg. Serveer ze bij het ontbijt of als tussendoortje. In dit blog deel ik het recept pompoenpannenkoeken met je. Eet smakelijk!
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Bekijk ook eens: Treinen naar Groningen
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Wat heb je nodig voor de pompoenpannenkoeken
- 150 gram pompoen (zonder schil)
- 20 gram havermout
- 1 ei
- 1 eiwit
- 2 dadels
- 1 el koekkruiden
- kokosolie om in te bakken
Hoe maak je de pompoenpannenkoeken
Schil de pompoen, haal de draden en pitten eruit en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten gaar. Laat goed uitlekken in een vergiet. Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa. Verwarm een beetje kokosolie in de pan en bak de kleine pompoen pannenkoekjes lekker bruin. Serveer de pompoenpannenkoeken met een dikke klodder kwark en een beetje honing of stroop.
Tip: Maak ook eens een overheerlijke pompoencake
3 andere recepten met pompoen
Voor Brabantia maakte ik drie recepten met pompoen: een taart met pompoen, granola met pompoen en pompoenpitten en pannenkoeken met pompoen. Lees hier alle drie recepten.
Pompoenlichtjes maken
Ik haalde een tas vol pompoenen. Legde een vuilniszak op de tafel en het feest kon beginnen. Als eerst snij je in de onderkant van de een gat. Haal met een lepel alle pitten eruit en schraap de pompoenen leeg. Ik plakte een plakbandje rondom de pompoen om de verdeling van de gaatjes mooi vanaf de midden te houden. Met een boormachine boorden we gaatjes in de pompoenen, een fake waxinelichtkaarsje erin, klaar! Lees het hele blog hier.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
1 Comment
Alet
12 oktober 2021 at 07:08Ze zien er heerlijk uit in ieder geval!