Zelfmaken

Haak binnen één uur een haarband. Hey Haarband!

De eerste storm van 2020 is een feit. Hoe was het vandaag bij jullie? Hier ging het behoorlijk tekeer, gelukkig heeft de wind bij ons gelukkig nog geen schade veroorzaakt. We bleven zoveel mogelijk binnen. De meiden knutselden en ik haakte een paar warme haarbanden. Want het wachten is op de eerste vorstperiode of zouden we helemaal geen winter meer krijgen? Ik ging aan de slag om een warme haarband te haken.

(lees verder onder de foto’s)

Lees ook eens:

Over haken en weven

Toen ik net bevallen was van Bente, negen jaar geleden, verveelde ik mij kapot. Van een zesendertig-urige werkweek zat ik…
Lees meer

Hindeloopen

Wandelen, alsof we iets heel smerigs zeggen. Bente en Madee vinden wandelen vreselijk. ‘Hoe lang gaan we dan?’, ‘gaan we…
Lees meer

Vervolg op de Hey Muts

Na het succes van de Hey Muts, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een meer vrouwelijkere variant te maken. Een warme haarband die je binnen één uur klaar hebt. Het patroon is zo eenvoudig, dat een uitgebreide omschrijving bijna niet nodig is. Kun je niet haken? Je kunt altijd even je moeder, buurvrouw of beppe vragen. Want de haarband is niet moeilijk.

Zo haak je de haarband

Je neemt dikker garen die je haakt met een haaknaald dikte nummer 3,5 of 4.

Haak eerst ongeveer 65 lossen. Meet meteen of deze streng rond je hoofd (of die van je zoon of dochter past). Zorg dat de streng niet draait als je hem met een halve vaste dicht maakt.

1ste tour: Haak in elke losse een vaste.
2e tour: Haak in elke v een vaste, herhaal dit de volgende 9 touren.
Sluit de 10de tour met een halve vaste.
Als laatste neem je een stuk draad en wikkel dit een aantal keer om de band om het speelse effect te krijgen.

Collectie haarbanden

Inmiddels heb ik al een flinke collectie haarbanden gehaakt, een paar kleine exemplaren voor kinderen en grote voor volwassen. Het was leuk om weer eens te haken. En zijn we goed voorbereid op een strenge winter… Maak jij nou ook de Hey Haarband? Ik zou het erg leuk vinden om je creatie te bewonderen op Insta. Deel je hem met #heyhaarband?

Fijne avond!

Zie je trouwens de nieuwe roze fauteuil. Na 12 weken kwam hij vrijdag eindelijk binnen. En ik ben niet de enige die fan is 😉

Een DIY boek vol met zelfmakers en recepten, je vindt het in Smûk!

Ik laat je zien dat iedereen creatief is, alles wat je nodig hebt zijn eenvoudige instructies. Wedden dat jij met Smûk ook de meest indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

No Comments

    Leave a Reply