Zelfmaken

Haak binnen één uur een haarband. Hey Haarband!

De eerste storm van 2020 is een feit. Hoe was het vandaag bij jullie? Hier ging het behoorlijk tekeer, gelukkig heeft de wind bij ons gelukkig nog geen schade veroorzaakt. We bleven zoveel mogelijk binnen. De meiden knutselden en ik haakte een paar warme haarbanden. Want het wachten is op de eerste vorstperiode of zouden we helemaal geen winter meer krijgen? Ik ging aan de slag om een warme haarband te haken.

(lees verder onder de foto’s)

Lees ook eens:

Citytrip Barcelona

Ik moest even 500 foto’s doorploegen om een selectie te kunnen maken over onze weekendtrip naar Barcelona. En nu ik…
Lees meer

Weven op bordjes

Wij gaan deze zomer naar de camping in Frankrijk en dan nog een week naar Appelscha. We hebben er veel…
Lees meer

Vervolg op de Hey Muts

Na het succes van de Hey Muts, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een meer vrouwelijkere variant te maken. Een warme haarband die je binnen één uur klaar hebt. Het patroon is zo eenvoudig, dat een uitgebreide omschrijving bijna niet nodig is. Kun je niet haken? Je kunt altijd even je moeder, buurvrouw of beppe vragen. Want de haarband is niet moeilijk.

Zo haak je de haarband

Je neemt dikker garen die je haakt met een haaknaald dikte nummer 3,5 of 4.

Haak eerst ongeveer 65 lossen. Meet meteen of deze streng rond je hoofd (of die van je zoon of dochter past). Zorg dat de streng niet draait als je hem met een halve vaste dicht maakt.

1ste tour: Haak in elke losse een vaste.
2e tour: Haak in elke v een vaste, herhaal dit de volgende 9 touren.
Sluit de 10de tour met een halve vaste.
Als laatste neem je een stuk draad en wikkel dit een aantal keer om de band om het speelse effect te krijgen.

Collectie haarbanden

Inmiddels heb ik al een flinke collectie haarbanden gehaakt, een paar kleine exemplaren voor kinderen en grote voor volwassen. Het was leuk om weer eens te haken. En zijn we goed voorbereid op een strenge winter… Maak jij nou ook de Hey Haarband? Ik zou het erg leuk vinden om je creatie te bewonderen op Insta. Deel je hem met #heyhaarband?

Fijne avond!

Zie je trouwens de nieuwe roze fauteuil. Na 12 weken kwam hij vrijdag eindelijk binnen. En ik ben niet de enige die fan is 😉

Iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.
Je vindt het in Smûk!

In Smûk laat ik met 60 zelfmakers en recepten zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

60 zelfmakers & recepten. Inspiratie voor elk seizoen!

No Comments

    Leave a Reply