Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo slecht, dat we door de storm later vertrokken. Gelukkig hebben we nog heerlijk kunnen wandelen, uit eten shoppen met de meiden. Verder rommelden we lekker in huis en zaten tot laat in de ochtend in onze pyjama. Zo fijn als je even niks hoeft. In dit blog lees je een makkelijke te maken focaccia recept. Succes!
Ambassadeur Brabantia
Thuis ging ik aan de slag met een paar mooie opdrachten, waaronder voor Brabantia. Ik mag nog een jaar ambassadeur zijn van dit prachtige merk. Ik bakte een flower focaccia voor bij de borrel of soep. Een brood bakken lijkt altijd een hele klus, maar valt heel erg mee. En het is ook nog een heel erg leuk om met kinderen te doen.
Inhoudsopgave
Lees ook: Recept panpizza
Wat heb je nodig voor het maken van de focaccia
Je hebt nodig voor 1 bakplaat:
- 500 gram tarwebloem
- 250 ml lauwwarm water
- 50 ml (milde) olijfolie
- 1 zakje gist (7 gram)
- flinke snuf zout
Tip: Wil je je brood wat meer smaak geven, je kunt variëren en combineren met verschillende toppings zoals een hand gehalveerde olijven, fijngesneden zongedroogde tomaten, rozemarijn en of knoflook.
Zo maak je het deeg van een focaccia
Meng eerst het gist met de bloem. Doe daarna de olijfolie, het water en zout erbij. Ik kneed het deeg 10 minuten in keukenmachine. Dan heb je ene mooie bol. Doe het deeg in een schone kom en dek het af met een theedoek en laat het 1 uur rijzen. Kun je nu mooie aan de slag met klaarleggen van je bloemen.
Bloemen op je brood
Dit is het leukste gedeelte, bloemen maken! Je kunt hierop helemaal losgaan met spullen die je tegenkomt in je koelkast! Denk aan rode uiten, cherrytomaatjes, mini-paprika’s, takjes peterselie, bieslook en basilicum, radijs, champignons … nou ja alles wat jij lekker vindt!
Lees ook: Makkelijke, gezonde en snel te maken recepten
De focaccia kan in de oven
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrische oven). Doe een vel bakpapier op de bakplaat. Als je deeg mooi gerezen is kneed je het met je handen nog even een minuutje door. Strooi je wat bloem op je werkblad en rol je je deeg uit tot een mooie rechthoekige lap van ongeveer 2 cm dik. Vorm het deeg zodat deze precies past op de bakplaat. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg en smeer het daarna rijkelijk in met olijfolie. Strooi nog wat grof zeezout over het deeg. Nu is het tijd om te versieren met bloemen!
Bak het brood in ongeveer 20 minuten gaar. Zodra de bovenkant mooi goudbruin is is je brood klaar! Heerlijk bij een soepie of een borrelplank. Warm is hij het allerlekkerst!
60 zelfmakers en recepten
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
€ 17,95 en gratis verzending!
Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
No Comments