Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo slecht, dat we door de storm later vertrokken. Gelukkig hebben we nog heerlijk kunnen wandelen, uit eten shoppen met de meiden. Verder rommelden we lekker in huis en zaten tot laat in de ochtend in onze pyjama. Zo fijn als je even niks hoeft. In dit blog lees je een makkelijke te maken focaccia recept. Succes!
Focaccia maken
Ambassadeur Brabantia
Thuis ging ik aan de slag met een paar mooie opdrachten, waaronder voor Brabantia. Ik mag nog een jaar ambassadeur zijn van dit prachtige merk. Ik bakte een flower focaccia voor bij de borrel of soep. Een brood bakken lijkt altijd een hele klus, maar valt heel erg mee. En dit focaccia recept is ook nog een heel erg leuk om met kinderen te maken.
Lees ook: Recept panpizza
Wat heb je nodig voor het recept focaccia
Je hebt nodig voor 1 bakplaat:
- 500 gram tarwebloem
- 250 ml lauwwarm water
- 50 ml (milde) olijfolie
- 1 zakje gist (7 gram)
- flinke snuf zout
Tip: Wil je je brood wat meer smaak geven, je kunt variëren en combineren met verschillende toppings zoals een hand gehalveerde olijven, fijngesneden zongedroogde tomaten, rozemarijn en of knoflook.
Zo maak je het deeg van een focaccia
Meng eerst het gist met de bloem. Doe daarna de olijfolie, het water en zout erbij. Ik kneed het deeg 10 minuten in keukenmachine. Dan heb je ene mooie bol. Doe het deeg in een schone kom en dek het af met een theedoek en laat het 1 uur rijzen. Kun je nu mooie aan de slag met klaarleggen van je bloemen.
Wat kan je nog meer met dit focaccia recept
Dit is het leukste gedeelte, bloemen maken! Je kunt hierop helemaal losgaan met spullen die je tegenkomt in je koelkast! Denk aan rode uiten, cherrytomaatjes, mini-paprika’s, takjes peterselie, bieslook en basilicum, radijs, champignons … nou ja alles wat jij lekker vindt!
Lees ook: Makkelijke, gezonde en snel te maken recepten
De focaccia kan in de oven
Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrische oven). Doe een vel bakpapier op de bakplaat. Als je deeg mooi gerezen is kneed je het met je handen nog even een minuutje door. Strooi je wat bloem op je werkblad en rol je je deeg uit tot een mooie rechthoekige lap van ongeveer 2 cm dik. Vorm het deeg zodat deze precies past op de bakplaat. Druk met je vingers kuiltjes in het deeg en smeer het daarna rijkelijk in met olijfolie. Strooi nog wat grof zeezout over het deeg. Nu is het tijd om te versieren met bloemen!
Bak het brood in ongeveer 20 minuten gaar. Zodra de bovenkant mooi goudbruin is is je brood klaar! Heerlijk bij een soepie of een borrelplank. Warm is hij het allerlekkerst!
Ik vind het heerlijk om mijn passie voor bakken met jou te delen. Neem bijvoorbeeld het recept voor Plukbrood, een uniek en smaakvol idee voor jouw volgende feestje of familiemaaltijd. En als je een keer iets heel anders wilt proberen, bekijk dan zeker mijn Broodtaart. Dit hartige baksel is een echte traktatie en gegarandeerd een succes bij je gasten. Maar ik heb ook iets voor de wanneer je opzoek bent naar iets zoets. Probeer dan deze Cantuccini met een vleugje citroen eens. Deze Italiaanse amandelkoekjes, opgefrist met een vleugje citroen, zijn het perfecte tussendoortje bij je koffie of thee.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
No Comments