Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren met mijn familie. We maakten verschillende tapashapjes wat achteraf natuurlijk veel te veel was (en ook erg veel knoflook). Ik had zin om nog meer recepten uit te proberen en maakte en plaatcake met wit glazuur en granaatappelpitjes. En kijk hoe feestelijk de granaatappelpitjes zijn! Perfect voor Kerst.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig voor een granaatappel cake
Wat heb je nodig (9 stukjes)
- zachte boter 100 gram
- 100 gram witte suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- vanille extract
- 4 eetlepels aardbeienjam
- glazuur van poedersuiker en drupje water (of een kant-en-klaar pakje)
- 1/2 granaatappel
Hoe maak je de granaatappel cake
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kleine ovenschaal en vet deze in met boter of bekleed met bakpapier. Mix de suiker met de boter tot deze mooi glad zijn. Voeg de eieren en de vanile-extract toe en mix tot de eieren helemaal zijn opgenomen. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij en als het beslag mooi glad is stort je deze in de ovenschaal. Druppel een paar eetlepels jam over het beslag en verspreid de jam met het puntje een mes. Je hoeft niet als en gek te gaan roeren, maar subtiel verdelen. Bak de cake in 25 minuten gaar en haal hem uit de oven. Als de cake is afgekoeld giet je de glazuur over de cake en strooi hier lekker veel granaatappelpitjes over heen.
Nieuwe fotografiestijl
De foto zijn in deze blog anders dan je van me gewend bent. Deze foto’s heb ik gemaakt met mijn andere camera (Fuji X100F). De sobere sfeer vind ik prachtig en natuurlijk. Al eerder zag je in mijn blogs dat mijn foto’s wat een andere uitstraling krijgen. Ik merk dat het hele lichte en kleurrijke wat op de achtergrond verdwijnt. Ook in huis worden de kleuren wat zachter en meer naturel. Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze sfeer als ik.
Misschien vind je deze recepten ook wel lekker om te maken
Maak je eigen Granola in een handomdraai met dit recept
Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes…
Recept karamel appels
Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn…
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
Recept pompoencake
De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
2 Comments
Alet
26 december 2017 at 21:08Nu je het zegt….
Heb even terug gebladerd op je blog en inderdaad, het valt me nu pas op!
Ook deze foto’s zijn prachtig en komen meer overeen met de tijd van het jaar.
Ik zou ook graag een ander fototoestel willen kopen, heb nu een Canon, maar ik zou graag
een kleiner en handbaarder model willen. Gemakkelijker mee te nemen enzo……..
Heb je een tip?
XXX
Wimke Tolsma
27 december 2017 at 11:24Hi Alet,
Dank je wel! Ik heb de FujiX100F en ben hier erg blij mee. Ik gebruikte hem voornamelijk voor buiten, maar binnen is hij ook perfect. Hij is gemakkelijk in gebruik en lekker handzaam. O ja en ziet er ook nog eens prachtig uit 🙂
Dank voor je lieve kaartje!
Wimke