Persoonlijk

Hoogtepunten van 2017

Happy Newyear! Ik wens jullie een prachtig 2018, met mooie kansen en mensen die je lief hebt. Ook ik kijk nog even terug op 2017. Het was een geweldig jaar die overladen was met mooie kansen. Het jaar 2017 gaat bij mij de boeken als een jaar waarin ik alles leerde over het schrijven van een boek. Hiervoor schoot ik bijna 10.000 foto’s, werkte bijna 80 zelfmakers uit (daarvan hebben 60 het boek gehaald) en stond ik zelf ook een voor de camera. Maar er was natuurlijk veel meer dan het boek, laten we terug kijken op 2017.

Mijn favoriete blogs

Bloggen is nog steeds een grote hobby van me. Dit jaar verschenen er wel wat minder online dan voortgaande jaren. Niet omdat ik geen inspiratie meer had, maar alle ideeën staan in het boek. Het leukst aan bloggen vind ik het maken van mooie foto’s. Ik kan zo blij worden van een perfect geschoten plaatje. Dit jaar kocht ik een compactcamera de Fuji X100F, eentje die handzamer is en dus makkelijker mee op pad gaat. Hij maakt echt schitterende foto’s. Laat ik beginnen met een paar van mijn persoonlijke hoogtepunten van 2017.

Parijs en Oostenrijk

Het allermooist vond ik de citytrip naar Parijs en de vakantie naar Oostenrijk. Ik vond het te gek om samen met Wopke de meiden Parijs te laten zien. Het ervaren van de metro was al een belevenis op zich. Het uitzoeken van de metrolijnen, het overstappen en dan boven de grond weer uitkomen op de mooiste plekken van Parijs. En we doken in de sprookjeswereld van Disneyland Parijs. De foto van Madee die met open mond kijkt naar de parade laat precies zien hoe overweldigend het was.

Onze zomervakantie brachten we door in Toscane. We hadden een driedaagse tussenstop in Oostenrijk. Oostenrijk heeft ons betoverd. De kleuren, de bergen en de wonderschone natuur bleven me verbazen. Ik heb mijn camera deze drie dagen volop gebruikt en de foto’s zijn bijna niet bewerkt. Zo mooi! Hier gaan we zeker nog eens terug.

Rabarberlimonade

Alleen de foto’s zijn al een feestje om naar te kijken. De rabarberlimonade was heerlijk, maar de foto’s maken the blog tot een feestje. 

Woonbeurs met Flexa

Voor Flexa mocht ik dit jaar weer een kamer inrichten op de vtwonen & designbeurs. Een kinderkamer met de Kleur van het Jaar 2017: Heartwood. Ik heb net als vorig jaar weer genoten van het project. Het inrichten van de kamers op de beurs was samen met de andere Flexa-bloggers een feestje om te  doen.

Fries Geluk

Voor mijn boek begon ik Fries Geluk, interviews met Friezen en fijne plekken van Friesland. De fijne plekken in Friesland komen in 2018 zeker meer aan bod en er staan nog meer interviews op de planning. Volgende week al komt het volgende interview online. Het leuke van Fries Geluk is dat ik ook eens op andere plekken kom. Neem nou de molen De Rat in Woudsend. Het was te gek om in de oude korenmolen te mogen kijken.

Meet the Blogger

Voor het derde jaar op rij was ik dit jaar genomineerd voor Blogger van het Jaar, dit jaar in de categorie Advanced, de gevorderde blogger. Een megagrote eer om tussen Marij Hessel van Enter My Attic en Souraya van Binti Home te staan. Grote winnaar van de Meet the Blogger Awards was Marij Hessel (zeer verdiend trouwens).

Mijn 5 meest gelezen blogs van 2017

5. Pure meisjeskleuren

Bente haar kamer heeft al verschillende kleuren op de muur gehad. Madee haar kamer is een klein donker kamertje die onmogelijk te fotograferen is. Toch is het gelukt om de bruine kast en blauwe wanden mooi op de foto te krijgen. Pake Wiebe maakte een bureautje over de hele wand waardoor er genoeg ruimte is om te spelen.

2. Boeketje in stof

Dit jaar heb ik heel weinig zelfmakers gemaakt voor de blog. Maar het Boeketje in Stof heeft het gehaald tot in de top 5. Deze supermakkelijke zelfmaker is perfect voor moederdag, een last minute verjaardag of gewoon voor jezelf :).

3. Creative Life

Voor het eerst werd in maart Creative Life georganiseerd. Ik was blij verrast door de mooie stands, prachtige zelfmakers en leuke mensen. Ja Creative Life was een groot succes wat mij betreft. Volgend jaar 23, 24 en 25 maart 2018 ben ik er zeker weer bij! Jij ook?

2. Norcenni People

Een week was natuurlijk veel te kort om helemaal naar Italië af reizen. We hebben zoveel mogelijk gedaan om maximaal te kunnen genieten van Italië. Ik maakte een persoonlijke top 5 van plekken waar wij van genoten. Wopke en ik hoefden niet lang na te denken wat wij het leukst vonden aan de de Toscane: Fattoria La Viala.

1. SMÛK

En de klapper van 2017 is natuurlijk SMÛK. Ik werd door Kosmos Uitgeverij gevraagd om een boek te maken. Een boek over dagelijks geluk wat je gemakkelijk zelf kunt maken. Drie dagen voor Kerst leverde ik mijn laatste foto’s aan en schreef ik de laatste teksten. Ik ben nu al zo trots op, het is absoluut het hoogtepunt van 2017.  Eind maart komt het boek uit.

SMÛK - Fries Geluk - Zelf maken

Fijne samenwerkingen in 2017

Flexa

Ik verfde voor FLEXA Bente haar kamer Magic White, de werkkamer op zolder werd Indigo Blauw, de skihut maakten we zwart, de muur in de woonkamer kreeg de kleur van het Jaar 2018 Heart Wood, op de woonbeurs stylde ik een kinderkamer met Heart Wood en Madee haar kamer kreeg lichtblauw op de muur. Het was een geweldig verf-jaar. Ons huis is er echt van opgeknapt. Door de samenwerking met Flexa durf ik muren en meubels een andere kleur te geven. Mijn favoriete kleur op dit moment is Real Plum uit de Pure bij Flexa ColorLab serie

Vacansoleil

Hoe gaaf is het als je mag bloggen over een camping vlakbij Disneyland Parijs en over een 5 sterren-camping in Toscane?! We genoten beide keren van twee fantastische vakanties. Ook in 2018 mag ik weer voor Vacansoleil op pad. Waar onze vakantie dan naartoe gaat vertel ik later.

MisterDesign

Ik ben dol op mooie spullen en laat MisterDesign fantastische spullen hebben. Ons huis is van kleurrijk verandert naar basic, naturel en minimalistisch. Het pronkstuk is de stoel van Hay J110 een nieuwe designklassieker  wat mij betreft.

Brabantia

Ik ben in het huishouden geen groot wonder. Ons huis heb ik graag opgeruimd, maar als er dan spullen zijn die het opruimen en recyclen aangenamer maken dan zeg ik daar geen nee tegen. Het afgelopen jaar heb ik een aantal mooie blogs gemaakt voor Brabantia. Neem nou de Bo Touch Bin, dat mag bijna geen prullenbak heten zo mooi.

fonQ

Sinds het voorjaar mag ik elke twee maanden een blog maken voor fonQ bijvoorbeeld over een stoofpotje met abrikozen en bier. Superlekker en de foto’s zijn soberder dan je  van me gewend bent. Deze stijl zul je in 2018 terug zien. Mijn favoriete blog voor fonQ is over de campingstoelen. We namen de stoelen mee naar onze vakantie 15 kilometer van huis. Het was een geweldige vakantie waarbij 19 graden ook een prima temperatuur was om elke dag te zwemmen in het meertje.

Andere samenwerkingen

Maar ook heb ik hele fijne herinneringen aan de samenwerkingen met sieradenmaakster Charlotte Wooning, het weekendje naar Drenthe met Fijn op Vakantie, de pocket plantenpers van Carmela Bogman en bloggen vanaf de Creative Life beurs.

2018

Ik heb zin in het nieuwe jaar. Natuurlijk heb ik een paar goede voornemens. Ik heb een paar sportieve doelen zoals het roeien van de Harlingen-Terschellingrace en ik doe voor de eerste keer mee met de step-11-stedentocht (240 km steppen). Ik weet zeker dat ik mijzelf een paar keer flink ga tegenkomen en ik me afvraag waarom ik dit ook alweer doe. Maar ik krijg er zoveel energie van!

Naast de sportieve doelen heb ik ook goede voornemens voor mijn blog. Ik ga weer actiever aan de slag met het delen van eenvoudige zelfmakers, mijn fotografie wordt soberder en ik ga meer naar buiten met de camera. Wat zijn jullie favoriete onderwerpen waar ik meer van zou moeten laten zien?

Voor 2018 staan er een paar prachtige nieuwe samenwerkingen op de planning. Deze week kan ik jullie al eentje laten zien; de Mate stoel van No Fruit (hij is zo mooi!).

Dank jullie wel voor het lezen van mijn blog. Ook degenen die geen reacties plaatsen, maar mij even aanhouden bij de bakker, supermarkt of ergens anders, dank! Ik wens jullie een schitterend jaar 2018! Maak er wat moois van.

x Wimke

 

1 Comment

 • Reply
  Alet
  2 januari 2018 at 20:43

  Een prachtig overzicht Wimke!
  En ook 2018 ziet er veelbelovend uit! Heel veel plezier en succes toegewenst met alles.
  XxX

Leave a Reply