Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er zo blij mee, de warmte is heerlijk. Saar heeft inmiddels ook een nieuwe favoriete plek in de kamer. Dit weekend beloofd onstuimig te worden, dus je kunt mij vinden bij de houtkachel met taart! In dit blog deel ik een recept voor een heerlijke naked cake.
Naked cake
Als je op zoek bent naar een indrukwekkende taart die niet te veel gedoe vereist, dan is een naked cake de perfecte optie. Dit type taart heeft namelijk geen laagje fondant of botercrème aan de buitenkant, waardoor het er natuurlijk en ongepolijst uitziet. Maar dat betekent niet dat de smaak niet heerlijk kan zijn! Met dit recept kun je een overheerlijke naked cake maken die er prachtig uitziet en net zo lekker smaakt.
Wat lees je in dit blog?
Recept naked cake
Vandaag dook ik even de keuken in voor een naked cake. Die stond al even op mijn lijst om te maken. Ik had een beetje hulp van Dr. Oetker en Dille & Kamille 🙂
(lees verder onder de foto’s)
Nog even over de taart. Ik zal delen hoe ik mijn eenvoudige versie maakte.
Wat heb je nodig voor een Naked cake
- Oetker biscuit beslag
- 5 eieren
- 50 ml water
- 2 bakjes roomkaas (Philadelphia)
- 60 g witte chocolade
- rasp van 2 citroenen
- 100 g poedersuiker
- 150 g roomboter
We gaan aan de slag
- Maak het beslag voor de biscuitcake volgens het pak.
Meet / weeg de inhoud en deel door drie. Want je maakt een drie lagen cake. Bak elke laag in 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.
- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de poedersuiker en smelt de chocolade au bain marie.
Doe alle ingredienten (gesmolten boter, poedersuiker, gesmolten chocolade en roomkaas) in een kom en mix alles door elkaar. Zet de botercrème een uur in de koelkast om af te koelen.
- Leg de eerst cakelaag op een bord of taartplateau, smeer er een royale laag botercrème op en leg er de tweede cakelaag op.
Bestrijk opnieuw met de botercréme en herhaal dit ook voor de derde cake.
- Bestrijk de randen ook met de botercréme.
Dit hoeft niet heel netjes, dat geeft het mooiste ‘naked’ resultaat. Maak af met wat citroenschaafsel en een takje eucalyptus (mag ook wat anders zijn :)).
Ik wens je een fijn weekend! Met taart 🙂
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan
Pasen met brioche en eieren
Dit jaar vieren we Pasen wat anders. Zonder versierde paastakken, paasknutsels en paasoutfit, ik had er even geen zin in en geen tijd voor. Ik wilde gewoon, lekker rustig…
Panbrood maken met pindakaas zeezout karamel
Zelf een panbrood bakken? ik ga je in dit blog uitleggen hoe je dit moet doen! Maar eerst…. pindakaasfans opgelet! Hoe klinkt pindakaas met zeezout karamel of met…
Recept carrotcake met een frisse topping met citroen.
Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping: 200 gram zelfrijzend bakmeel2 theelepels speculaaskruiden200 gram bruine basterdsuiker1 theelepel bakpoeder3 eierensnuf zout2 winterpenen (ongeveer 400…
Koekjes met amandelschaafsel
Inmiddels is de zaterdag onze bakdag geworden. Rustig aan opstarten in joggingbroek en even niet turend op het scherm. De handen uit de mouwen en kneden op zaterdag….
Pizzetta’s van Jet
Als je je verveelt, dan duurt je vrije dag extra lang. Een heerlijke uitspraak vind ik dat. Het komt niet zo vaak voor dat ik mij verveel. Naast…
Vitamine c boost nodig?
Is het tijd voor een vitamine-c boost? Maak dan eens een limonade vol vitamines. Ik kreeg de tip om thee te maken van een schijfje citroen, een paar…
Zelf verse pasta maken? Easy!
Toen ik even op mezelf woonde kocht ik zakken pasta van 35 cent. Zo goedkoop mogelijk, want als student gaf ik mijn geld liever uit aan andere dingen….
Kersttulband
Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken….
Recept brownietaart.
Ja hoor, daar is de feestmaand! En die gaan we eens flink meepakken. De kerstboom staat te wennen in de garage en er staan genoeg leuk uitjes op…
Maak je eigen Granola in een handomdraai met dit recept
Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een granola te maken. We hebben de schuimpjes…
Recept karamel appels
Samen met Bente en Madee plukte ik een tijdje geleden een tas vol appels bij mijn ouders uit de tuin. Iets wat we ieder jaar doen. Het zijn…
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
No Comments