Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er zo blij mee, de warmte is heerlijk. Saar heeft inmiddels ook een nieuwe favoriete plek in de kamer. Dit weekend beloofd onstuimig te worden, dus je kunt mij vinden bij de houtkachel met taart! In dit blog deel ik een recept voor een heerlijke naked cake.
Naked cake
Als je op zoek bent naar een indrukwekkende taart die niet te veel gedoe vereist, dan is een naked cake de perfecte optie. Dit type taart heeft namelijk geen laagje fondant of botercrème aan de buitenkant, waardoor het er natuurlijk en ongepolijst uitziet. Maar dat betekent niet dat de smaak niet heerlijk kan zijn! Met dit recept kun je een overheerlijke naked cake maken die er prachtig uitziet en net zo lekker smaakt.
Wat lees je in dit blog?
Recept naked cake
Vandaag dook ik even de keuken in voor een naked cake. Die stond al even op mijn lijst om te maken. Ik had een beetje hulp van Dr. Oetker en Dille & Kamille 🙂
(lees verder onder de foto’s)
Nog even over de taart. Ik zal delen hoe ik mijn eenvoudige versie maakte.
Wat heb je nodig voor een Naked cake
- Oetker biscuit beslag
- 5 eieren
- 50 ml water
- 2 bakjes roomkaas (Philadelphia)
- 60 g witte chocolade
- rasp van 2 citroenen
- 100 g poedersuiker
- 150 g roomboter
We gaan aan de slag
- Maak het beslag voor de biscuitcake volgens het pak.
Meet / weeg de inhoud en deel door drie. Want je maakt een drie lagen cake. Bak elke laag in 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.
- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de poedersuiker en smelt de chocolade au bain marie.
Doe alle ingredienten (gesmolten boter, poedersuiker, gesmolten chocolade en roomkaas) in een kom en mix alles door elkaar. Zet de botercrème een uur in de koelkast om af te koelen.
- Leg de eerst cakelaag op een bord of taartplateau, smeer er een royale laag botercrème op en leg er de tweede cakelaag op.
Bestrijk opnieuw met de botercréme en herhaal dit ook voor de derde cake.
- Bestrijk de randen ook met de botercréme.
Dit hoeft niet heel netjes, dat geeft het mooiste ‘naked’ resultaat. Maak af met wat citroenschaafsel en een takje eucalyptus (mag ook wat anders zijn :)).
Ik wens je een fijn weekend! Met taart 🙂
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
No Comments