Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er zo blij mee, de warmte is heerlijk. Saar heeft inmiddels ook een nieuwe favoriete plek in de kamer. Dit weekend beloofd onstuimig te worden, dus je kunt mij vinden bij de houtkachel met taart!
Wat lees je in dit blog?
Recept naked cake
Vandaag dook ik even de keuken in voor een naked cake. Die stond al even op mijn lijst om te maken. Ik had een beetje hulp van Dr. Oetker en Dille & Kamille 🙂
(lees verder onder de foto’s)
Nog even over de taart. Ik zal delen hoe ik mijn eenvoudige versie maakte.
Wat heb je nodig voor een Naked cake
- Oetker biscuit beslag
- 5 eieren
- 50 ml water
- 2 bakjes roomkaas (Philadelphia)
- 60 g witte chocolade
- rasp van 2 citroenen
- 100 g poedersuiker
- 150 g roomboter
We gaan aan de slag
- Maak het beslag voor de biscuitcake volgens het pak.
Meet / weeg de inhoud en deel door drie. Want je maakt een drie lagen cake. Bak elke laag in 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.
- Meng de boter (op kamertemperatuur) met de poedersuiker en smelt de chocolade au bain marie.
Doe alle ingredienten (gesmolten boter, poedersuiker, gesmolten chocolade en roomkaas) in een kom en mix alles door elkaar. Zet de botercrème een uur in de koelkast om af te koelen.
- Leg de eerst cakelaag op een bord of taartplateau, smeer er een royale laag botercrème op en leg er de tweede cakelaag op.
Bestrijk opnieuw met de botercréme en herhaal dit ook voor de derde cake.
- Bestrijk de randen ook met de botercréme.
Dit hoeft niet heel netjes, dat geeft het mooiste ‘naked’ resultaat. Maak af met wat citroenschaafsel en een takje eucalyptus (mag ook wat anders zijn :)).
Ik wens je een fijn weekend! Met taart 🙂
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
No Comments