Recepten

Recept sodabrood. Supersnel een heerlijk vers brood op tafel.

Weet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Met dit recept voor sodabrood kun je een heerlijk knapperig brood maken dat nauwelijks inspanning vergt. Door de toevoeging van soda hoef je geen gist te gebruiken en bespaar je veel rijstijd. Het is net zo lekker als een normaal brood en in dit blog lees je hoe je eenvoudig een sodabrood kunt maken. Probeer het zelf en geniet van een heerlijk, knapperig brood zonder al te veel moeite. In dit blog lees je hoe je zelf snel een sodabrood kunt maken.

(het recept voor een supersnel sodabrood lees je onder de foto’s)

sodabrood met tomatensoep - wimke
Sodabrood - Resultaat

Lees ook: Recept pompoencake

Sodabrood - op tafel

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

supersnel sodabrood met tomatensoep - wimke

Lees ook: Recept sinaasappelcake met amandelen

Tomatensoep - www.wimke.nl

Wat heb je nodig om een klein sodabrood te maken

  • 250 gram bloem
  • 200 ml karnemelk
  • snuf zout
  • kleine theelepel baking soda
  • Als extra opie: zwarte olijven, zongedroogde tomaat, rozijnen, tijm… alles wat jij maar lekker vindt. De variaties zijn eindeloos.

Recept Sodabrood

Benodigde tijd: 40 minuten

  1. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op

  2. Verwarm de over voor op 200 graden

  3. Doe alle ingredienten, behalve de karnemelk, in een kom en mix met een keukenmachine (of je handen) door elkaar

  4. Giet voorzichtig de karnemelk erbij en meng totdat je een mooie bal deeg krijg

  5. Leg de bol deel op de bakplaat en kerf een diep kruis in het deeg

  6. Strooi nog een beetje bloem over het deeg

  7. Zet de plaat in de oven en haal er na een half uur uit, klaar is je brood!

Mijn sodabrood tip!

Ik maakte een gewone sodabrood en een brood met zwarte olijven en zongedroogde tomaat. Lekker bij de borrel of tomatensoep of gewoon met een klodder roomboter. Eet smakkelijk!

supersnel sodabrood met tomatensoep - wimke

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Nog meer heerlijke recepten!

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Recept focaccia

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

4 Comments

  • Reply
    Jo's Daughter
    26 juni 2017 at 11:50

    Dat klinkt ontzettend goed en niet eens zo moeilijk 🙂

  • Reply
    Alet
    28 juni 2017 at 07:21

    Ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Gertrud
    29 juni 2017 at 15:17

    Niks lekkerder dan eigengebakken brood.. prachtige foto’s, krijg er trek van!

  • Reply
    Bettina
    10 november 2019 at 14:33

    Zou je de karnemelk ook kunnen vervangen door yoghurt?

Leave a Reply