Supersnel sodabrood

Weet je nog het panbrood welke ik een paar maanden terug maakte? Een heerlijk knapperig brood welke weinig inspanning nodig heeft. Maar het kan nog eenvoudiger, sodabrood! En net zo lekker. Door de toevoeging van soda, hoef je geen gist te gebruiken en bespaar je veel de rijstijd.

(het recept voor een supersnel sodabrood lees je onder de foto’s)

supersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimkesupersnel sodabrood met tomatensoep - wimke

Wat heb je nodig om een klein sodabrood te maken:

 • 250 gram bloem
 • 200 ml karnemelk
 • snuf zout
 • kleine theelepel baking soda
 • opties: zwarte olijven, zongedroogde tomaat, rozijnen, tijm… alles wat jij maar lekker vindt. De variaties zijn eindeloos.

We gaan aan de slag!

Verwarm de over voor op 200 graden. Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
Doe alle ingredienten, behalve de karnemelk, in een kom en mix met een keukenmachine (of je handen) door elkaar. Giet dan voorzichtig de karnemelk erbij en meng totdat je een mooie bal deeg krijg. Leg de bol deel op de bakplaat en kerf een diep kruis in het deeg. Strooi nog een beetje bloem over het deeg. Zet de plaat in de oven en haal er na een half uur uit, klaar is je brood! Ik maakte een gewone en een brood met zwarte olijven en zongedroogde tomaat. Lekker bij de borrel of tomatensoep of gewoon met een klodder roomboter.

Fijne week!

supersnel sodabrood met tomatensoep - wimke

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen.

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren! Nu tijdelijk geen € 24,99 maar € 20,- (incl. verzendkosten)

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

Andere blogs...

3 Reacties

 • Reageer
  Jo's Daughter
  26 juni 2017 op 11:50

  Dat klinkt ontzettend goed en niet eens zo moeilijk 🙂

 • Reageer
  Alet
  28 juni 2017 op 07:21

  Ziet er heerlijk uit!

 • Reageer
  Gertrud
  29 juni 2017 op 15:17

  Niks lekkerder dan eigengebakken brood.. prachtige foto’s, krijg er trek van!

 • Laat een reactie achter