Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op de borrelplank of net als vroeger in plakjes op een cracker en dan rijkelijk Aromat erover. Ken je Aromat nog, dat gele strooizout in dat gele ronde busje. Maar goed, er lagen drie bossen radijs in de koelkast. Hier moest ik wat mee doen. Ik legde ze in het zuur om er nog langer van te genieten. Ik ging aan de slag om de radijs in te maken.
Wat lees je in dit blog
(Lees verder onder de foto’s)
Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina
Lees ook: Wat kun je allemaal maken met een citroen
Welke ingrediënten heb je nodig?
- 2 bosjes radijsjes
- 200 ml water
- 200 ml (witte wijn) azijn
- 6-8 pimentkorrels
- peperkorrels 2 theelepel
- 2 theelepel suiker
- 2 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel venkelzaad of komijnzaad
Zo kan je de radijs inmaken
Was de radijsjes en haal het worteltje van de radijs. Snij met een mandoline de radijsjes in dunnen plakjes. Denk om je vingers! Tip; laat het steeltje aan de radijs zitten, dan gaat het makkelijker er bespaar je je vingers. Neem een weckpot en kook deze uit.
Doe alle ingrediënten (behalve de radijsschijfjes) in een pannetje en laat het koken. Doe de radijsjes in de steriele pot en schenk het kookvocht over de radijs. Laat alles goed afkoelen en doe de pot dicht. Bewaar de radijsjes in de koelkast. Je kunt de radijsjes zo wel een paar maanden bewaren.
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Taart maken
Lees ook: Limonade maken
Wortels en komkommer in zuur
Na de radijsjes ging ik nog even door en legde ook de wortels en komkommer in het zuur. Wie wat bewaard die heeft wat :). Wij eten vanavond salade met zure radijsjes.
60 zelfmakers en recepten
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
€ 17,95 en gratis verzending!
Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
Heb je deze recepten al eens geprobeerd?
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
1 Comment
Alet
7 juli 2018 at 07:49Ik heb ontzettend veel komkommers in eigen tuin.
Lijkt me een leuk idee om ze op deze manier langer te kunnen bewaren.
Dankjewel voor de tip 🙂