Recepten

Maak zelf een dadelnotentaart. Ik leg stap voor stap uit hoe.

Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt waar je steelt de show! Ik deelde dit recept op mijn oude blog, maar op vele verzoek is hierbij nog een keer het recept voor de verrukkelijke dadelnotentaart.

(tekst loop verder onder de foto’s)

Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl

Welke ingrediënten heb je nodig voor de Dadelnotentaart?

  • 300 gram dadels zonder pit (Majool dadels)
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • 3/4 rol Maria biscuits
  • handvol pecannoten
  • 100 gram kokosrasp

Wat heb je verder nodig om de dadelnotentaart te maken

  • een bakblik of kleine springvorm bekleed met bakpapier
  • grote pan
  • theedoek
  • garde
  • lepel
  • groot mes

(tekst loopt door onder de foto’s)

Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl
Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl
Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl

Lees ook eens:

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best …
Lees meer

Haken en weven

Toen ik net bevallen was van Bente, verveelde ik mij kapot. Van een zesendertig-urige werkweek zat ik ineens thuis met …
Lees meer
Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl
Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl

Zo maak je de dadelnotentaart

Doe de roomboter in de grote pan en laat de roomboter langzaam smelten. Als de boter helemaal gesmolten is doe je de basterdsuiker erbij. Laat de suiker oplossen in de boter en blijf roeren. Klop in een apart schaaltje het ei. Roer het ei door het boter/suikermengsel. Het is belangrijk dat je goed blijft roeren.

Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl

Snij de dadels in tweeën, verwijder de pit en voeg ze bij het mengsel. Kook het een minuut door. Voeg de verkruimelde Mariabiscuits toe (verkruimeltip: doe de koekjes in een schone theedoek en stam met je voeten op de theedoek totdat de koekjes goed verkruimeld zijn). Meng ook de pecannoten, walnoten en de helft van de kokos toe. Stort het geheel nu in een bakblik of springvorm. Maak de bovenkant mooi egaal en druk goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Zet de taart ongeveer 2 uren in de koelkast zodat je hem daarna goed kunt snijden. Strooi voordat je hem aansnijdt de rest van de kokos over de bovenkant.

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

Nog meer heerlijke recepten

Kersttulband

Donkere dagen voor kerst. Vandaag is de langste nacht en kortste dag. Om drie uur vanmiddag was het al bijna donker en moest ik de kaarsjes al aansteken….

Lees meer…

Recept granola

Tijdens deze sinterklaasperiode ligt het huis vol met speculaasbrokken, chocolademunten, pepernoten en schuimpjes. Je kunt deze traktaties ook heerlijk gebruiken om een sinterklaas granola te maken. We hebben de…

Lees meer…

Verbouwen en koken

Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…

Lees meer…

Recept pompoencake

De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…

Lees meer…

In de broodtrommel

Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…

Lees meer…

4 Comments

  • Reply
    Alet
    20 oktober 2017 at 22:29

    Hey Wimke, wat een geweldige verrassing en goed begin van het weekend! Ik ben er alvast harstikke blij mee Een heel fijn weekend daar. XxX Alet

    • Reply
      Wimke
      20 oktober 2017 at 22:51

      Hi Alet!

      Wat fijn om te horen!
      Geniet van je deken

      Mail je je adres? Dan kan hij morgen al op de post .

      Fijn weekend
      X Wimke

  • Reply
    Mevrouw Marloes
    21 oktober 2017 at 21:27

    Wat ziet dit er lekker uit! Krijg er meteen trek van. Deze gaat bij de recepten die ik nog wil maken!

  • Reply
    Joke van Kasterop
    11 september 2018 at 00:36

    Dag Wimke, de dadelnotentaart lijkt mij erg lekker, maar hoeveel walnoten gaan erin? Dat staat niet in het recept.
    Groet, Joke

Leave a Reply