Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt waar je steelt de show! Ik deelde dit recept op mijn oude blog, maar op vele verzoek is hierbij nog een keer het recept voor de verrukkelijke dadelnotentaart.
Wat lees je in dit blog:
(tekst loop verder onder de foto’s)
Welke ingrediënten heb je nodig voor de Dadelnotentaart?
- 300 gram dadels zonder pit (Majool dadels)
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram roomboter
- 1 ei
- 3/4 rol Maria biscuits
- handvol pecannoten
- 100 gram kokosrasp
Wat heb je verder nodig om de dadelnotentaart te maken
- een bakblik of kleine springvorm bekleed met bakpapier
- grote pan
- theedoek
- garde
- lepel
- groot mes
(tekst loopt door onder de foto’s)
Lees ook eens:
Recept panpizza
Wat lees je in dit blogGreenpan vrij van PFAS-stoffenDuurzame pannenWat heb je nodig voor dit recept panpizza voor…
Magisch wit met FLEXA
De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake,…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
Zo maak je de dadelnotentaart
Doe de roomboter in de grote pan en laat de roomboter langzaam smelten. Als de boter helemaal gesmolten is doe je de basterdsuiker erbij. Laat de suiker oplossen in de boter en blijf roeren. Klop in een apart schaaltje het ei. Roer het ei door het boter/suikermengsel. Het is belangrijk dat je goed blijft roeren.
Snij de dadels in tweeën, verwijder de pit en voeg ze bij het mengsel. Kook het een minuut door. Voeg de verkruimelde Mariabiscuits toe (verkruimeltip: doe de koekjes in een schone theedoek en stam met je voeten op de theedoek totdat de koekjes goed verkruimeld zijn). Meng ook de pecannoten, walnoten en de helft van de kokos toe. Stort het geheel nu in een bakblik of springvorm. Maak de bovenkant mooi egaal en druk goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Zet de taart ongeveer 2 uren in de koelkast zodat je hem daarna goed kunt snijden. Strooi voordat je hem aansnijdt de rest van de kokos over de bovenkant.
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer heerlijke recepten
Zelf een borrelbrood maken? Lees hier het recept.
Borrelbrood uit de pan, dat is toch een mega uitvinding! Vroeger, 15 jaar geleden hadden Wopke en ik een broodbakmachine. Deze bakte heerlijk brood, maar een onding op…
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
4 Comments
Alet
20 oktober 2017 at 22:29Hey Wimke, wat een geweldige verrassing en goed begin van het weekend! Ik ben er alvast harstikke blij mee Een heel fijn weekend daar. XxX Alet
Wimke
20 oktober 2017 at 22:51Hi Alet!
Wat fijn om te horen!
Geniet van je deken
Mail je je adres? Dan kan hij morgen al op de post .
Fijn weekend
X Wimke
Mevrouw Marloes
21 oktober 2017 at 21:27Wat ziet dit er lekker uit! Krijg er meteen trek van. Deze gaat bij de recepten die ik nog wil maken!
Joke van Kasterop
11 september 2018 at 00:36Dag Wimke, de dadelnotentaart lijkt mij erg lekker, maar hoeveel walnoten gaan erin? Dat staat niet in het recept.
Groet, Joke