Recepten

Recept dadelnotentaart

Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt waar je steelt de show! Ik deelde dit recept op mijn oude blog, maar op vele verzoek is hierbij nog een keer het recept voor de verrukkelijke dadelnotentaart.

(tekst loop verder onder de foto’s)

Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl

Welke ingrediënten heb je nodig voor de Dadelnotentaart?

  • 300 gram dadels zonder pit (Majool dadels)
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 1 ei
  • 3/4 rol Maria biscuits
  • handvol pecannoten
  • 100 gram kokosrasp

Wat heb je verder nodig om de dadelnotentaart te maken

  • een bakblik of kleine springvorm bekleed met bakpapier
  • grote pan
  • theedoek
  • garde
  • lepel
  • groot mes

(tekst loopt door onder de foto’s)

Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl
Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl
Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl

Lees ook eens:

Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl
Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl

Zo maak je de dadelnotentaart

Doe de roomboter in de grote pan en laat de roomboter langzaam smelten. Als de boter helemaal gesmolten is doe je de basterdsuiker erbij. Laat de suiker oplossen in de boter en blijf roeren. Klop in een apart schaaltje het ei. Roer het ei door het boter/suikermengsel. Het is belangrijk dat je goed blijft roeren.

Recept Dadelnotentaart - www.wimke.nl

Snij de dadels in tweeën, verwijder de pit en voeg ze bij het mengsel. Kook het een minuut door. Voeg de verkruimelde Mariabiscuits toe (verkruimeltip: doe de koekjes in een schone theedoek en stam met je voeten op de theedoek totdat de koekjes goed verkruimeld zijn). Meng ook de pecannoten, walnoten en de helft van de kokos toe. Stort het geheel nu in een bakblik of springvorm. Maak de bovenkant mooi egaal en druk goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Zet de taart ongeveer 2 uren in de koelkast zodat je hem daarna goed kunt snijden. Strooi voordat je hem aansnijdt de rest van de kokos over de bovenkant.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Nog meer heerlijke recepten

4 Comments

  • Reply
    Alet
    20 oktober 2017 at 22:29

    Hey Wimke, wat een geweldige verrassing en goed begin van het weekend! Ik ben er alvast harstikke blij mee Een heel fijn weekend daar. XxX Alet

    • Reply
      Wimke
      20 oktober 2017 at 22:51

      Hi Alet!

      Wat fijn om te horen!
      Geniet van je deken

      Mail je je adres? Dan kan hij morgen al op de post .

      Fijn weekend
      X Wimke

  • Reply
    Mevrouw Marloes
    21 oktober 2017 at 21:27

    Wat ziet dit er lekker uit! Krijg er meteen trek van. Deze gaat bij de recepten die ik nog wil maken!

  • Reply
    Joke van Kasterop
    11 september 2018 at 00:36

    Dag Wimke, de dadelnotentaart lijkt mij erg lekker, maar hoeveel walnoten gaan erin? Dat staat niet in het recept.
    Groet, Joke

Leave a Reply