Zelf een panbrood bakken? ik ga je in dit blog uitleggen hoe je dit moet doen! Maar eerst…. pindakaasfans opgelet! Hoe klinkt pindakaas met zeezout karamel of met dadel kaneel, kokos zeezout…. Ik heb de Pindakaaswinkel ontdekt dit is waar ik op zat te wachten. Pindakaas met wat extra’s, en dan bedoel ik niet de stukjes noot.
Wat lees je in dit blog
De Pindakaas ook te koop in Friesland gelukkig
De (online)winkel heeft verschillende punten in Nederland waar je de pindakaas kunt kopen. Gelukkig hebben ze ook een afhaalpunt in Friesland en is het natuurlijk online te bestellen. Ik bakte er een panbrood bij, met een beetje roomboter en de karamel zeezoutvariant is het bijna een taartje.
Panbrood is makkelijk te maken
Panbrood is echt heel gemakkelijk te maken en je hebt verschillende varianten. Bijvoorbeeld de gezonde variant met haver, speltbloem en boekweitmeel van Havermoutje. Ik maak de variant van tarwebloem.
(voor het recept lees verder onder de foto’s)
Recept voor het maken van panbrood
- 450 gram tarwebloem
- theelepel gist
- ongeveer 400 milliliter lauwwarm water
- flinke snuf zout
Meng de gist met een scheutje water zodat de gist oplost. Meng alle ingrediënten in een kom totdat je een mooie zacht bol deeg hebt. Hij mag licht plakkerig zijn. Als het te plakkering is voeg je nog een beetje bloem toe. Laat het deeg 12 tot 14 uur rijzen in de kom onder een (schone) theedoek of huishoudfolie. Ik maakte het deeg om 21:00 uur ‘s avonds zodat ik het de volgende dag ‘s ochtend om ongeveer 10 uur kon afbakken.
Afbakken panbrood
Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de pan (nog zonder deeg) in de oven. Als de oven op temperatuur is, neem je de bol deeg (strooi even een beetje bloem erover, dan plakt het minder) en leg de bol op een vel bakpapier. Doe de bol in de hete pan, deksel erop en zet in het midden van de oven. Bak het brood in 30 minuten gaar. Haal na 30 minuten de deksel van de pan en doe de pan nog eens 20 minuten in de oven voor een mooi lichtbruine krokante korst. Haal het brood uit de pan en laat het brood op een rooster afkoelen. Als het brood nog warm is snij je er een plak af en smeer er een flinke lik pindakaas met karamel zeezout op! Hemels!
Je kunt met dit recept talloze heerlijke variaties maken. Maak eens brood met krenten en rozijnen, pecannoten en cranberry’s, hazelnoten en kaneel… Dit panbrood is trouwens ook perfect voor op de Paastafel.
Nog meer heerlijke recepten
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept scones met citroen maanzaad en romige lemoncurd
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Eentje waar je meteen veel van moet maken. Zo heb je wat om weg te geven, of lekker alles voor…
Gevuld Turks brood van restjes groente
Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ‘s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte…
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
3 Comments
Ayla
6 april 2017 at 08:52Ohh wat heerlijk!! Ik ben inderdaad een pindakaaslover, en er zijn weinig dingen zo lekker als vers brood met pindakaas! Gisteren toevallig geprobeerd broodjes te bakken en dat ging volledig de mist in, dus dit klinkt meteen extra hemels!
Alet
8 april 2017 at 07:37MMM dat ziet er heerlijk uit!
Danielle
11 april 2017 at 17:53Dat brood ga ik binnenkort eens proberen! Heb al 2 jaar een boek in huis over brood bakken, maar steeds als ik er in duik denk ik “Wat een gedoe!”. Dit lijkt zo eenvoudig, ben benieuwd!