Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten was de friese stamppot: hete bliksem, stamppot met appeltjes en spekstroopsaus. Deze saus kende ik nog niet maar is zo lekker! Je bakt spekblokjes uit en schenkt er een een flinke scheut schenkstroop overheen en laat het even meepruttelen.
Wat lees je in dit blog
(hoe je de Appelclafoutis moet maken lees je onder de foto’s)
Op woensdagmiddag bakte Bente appelflapjes. Lekker makkelijk te maken en we hebben altijd wel bladerdeeg in de vriezer. Op vrijdag maakten we een appelclafoutis. Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark. Ik zal je het recept geven.
Wat heb je nodig voor de appelclafoutis:
- 4 appels
- 3 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel
- 3 eieren
- 3 eetlepels bloem
- 75 gram suiker
- 1 snufje zout
- 50 ml melk
We gaan aan de slag!
Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de appels en snij ze in vieren. Strooi kaneel en suiker over de appels. Vet een bakvorm in. Klop de eieren en suiker en voeg daarna de bloem, zout en melk toe. Giet het mengsel over de appels. En zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten. Je clafoutis is klaar als hij mooi lichtbruin is en eet hem op als hij nog een beetje warm is.
Lees ook: Nog meer lekker recepten met appel vind je hier
De appels plukte ik net als ieder jaar bij mijn ouders uit de tuin. Vorig jaar plukten we appels voor een appelplaattaart en maakten we karamelappels.
Verbouwen en koken
Eind november, dan is echt alles klaar! De verbouwing duurt wat langer dan dat ik vooraf had gedacht. Het lijkt alsof we al weken met de keuken bezig…
Recept pompoencake
De herfst is het enige seizoen die zijn afspraken nakomt. Heerlijk vind ik dat. Het is mijn favoriete tijd van het jaar. De kleuren buiten zijn nu op…
Plaattaart maken van appels
Ik kreeg een appje van mijn vader; kom je snel appels plukken? We moeten er vanaf. Wij gingen gisterochtend naar mijn ouders om te plukken, wat inmiddels bijna…
Recept broodtaart
Wij hadden zin in taart, een taart om te vieren dat het zondag is en dat het zonnetje schijnt. Waarom is er vaak alleen maar taart bij een…
In de broodtrommel
Ik ben ‘s ochtend niet op mijn creatieve hoogtepunt. En dat zie je dus terug in de broodbak. Onze meiden krijgen iedere dag twee of drie stukken brood…
Recept bosvruchtenijs
Nu het voor de meiden nog vakantie is, houden we lekker de korte broek en slippers aan en bij elke minuut zon proberen we wat bij te bruinen….
Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.
Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en…
Recept yoghurt repen
Doe mij nog maar een paar weken van dit heerlijk zonnige weer. Bente ging vandaag logeren bij haar vriendinnetje. Het was vandaag een Madee-dag. Madee mocht bedenken wat…
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments