Recepten

Maak zelf radijsjes in zuur

Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op de borrelplank of net als vroeger in plakjes op een cracker en dan rijkelijk Aromat erover. Ken je Aromat nog, dat gele strooizout in dat gele ronde busje. Maar goed, er lagen drie bossen radijs in de koelkast. Hier moest ik wat mee doen. Ik legde ze in het zuur om er nog langer van te genieten. Ik ging aan de slag om de radijs in te maken.

(Lees verder onder de foto’s)

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Lees ook: Recepten bloemkoolroosjes in zuur

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Tip: Opzoek naar nog meer makkelijke, gezonde en snelle recepten? Kijk dan ook eens op deze pagina

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Lees ook: Wat kun je allemaal maken met een citroen

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Welke ingrediënten heb je nodig?

  • 2 bosjes radijsjes
  • 200 ml water
  • 200 ml (witte wijn) azijn
  • 6-8 pimentkorrels
  • peperkorrels 2 theelepel
  • 2 theelepel suiker
  • 2 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel venkelzaad of komijnzaad

Zo kan je de radijs inmaken

Was de radijsjes en haal het worteltje van de radijs. Snij met een mandoline de radijsjes in dunnen plakjes. Denk om je vingers! Tip; laat het steeltje aan de radijs zitten, dan gaat het makkelijker er bespaar je je vingers. Neem een weckpot en kook deze uit.

Doe alle ingrediënten (behalve de radijsschijfjes) in een pannetje en laat het koken. Doe de radijsjes in de steriele pot en schenk het kookvocht over de radijs. Laat alles goed afkoelen en doe de pot dicht. Bewaar de radijsjes in de koelkast. Je kunt de radijsjes zo wel een paar maanden bewaren.

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Recepten

Heerlijke snelle recepten die voor iedereen gemakkelijk te maken zijn, zoals een tulband met Kerstzelf pasta maken tot een heerlijke foccasia met vijgen.

(lees verder onder de foto’s)

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Lees ook: Taart maken

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Lees ook: Limonade maken

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Wortels en komkommer in zuur

Na de radijsjes ging ik nog even door en legde ook de wortels en komkommer in het zuur. Wie wat bewaard die heeft wat :). Wij eten vanavond salade met zure radijsjes.

Recept voor radijsjes in zuur - www.wimke.nl

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Aubergine dip, Bloemkoolroosjes in zuur een plaattaart met rode biet

Aubergine dip is een heerlijke en veelzijdige dip die gemaakt kan worden met gegrilde aubergine, knoflook, tahini en yoghurt. Het is een perfecte aanvulling op een meze platter of als snack met pitabrood.

Bloemkoolroosjes in zuur zijn een leuke en smaakvolle manier om bloemkool te serveren. Door de bloemkoolroosjes te marineren in azijn en kruiden, worden ze zacht en smaakvol. Ze zijn een leuke aanvulling op een salade of als bijgerecht bij een hoofdgerecht.

Een plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas is een heerlijke en kleurrijke taart die gemaakt wordt met verschillende lagen bladerdeeg, gekookte rode bieten en blauwschimmelkaas. Het is een perfecte vegetarische optie voor een lunch of licht diner. De combinatie van de zoete en zoute smaken van de rode bieten en de pittige kaas maken deze taart een echte smaaksensatie.

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

Heb je deze recepten al eens geprobeerd?

Recept panpizza

Wat lees je in dit blogGreenpan vrij van PFAS-stoffenDuurzame pannenWat heb je nodig voor dit recept panpizza voor 4 personenWat heb je nodig voor de topping van deze…

Lees meer…

Recept naked cake

Weekend! En wat heb ik er zin in! Vorige week is onze houtkachel geplaatst. Het was een beslissing waar we lang over na hebben gedacht. We zijn er…

Lees meer…

1 Comment

  • Reply
    Alet
    7 juli 2018 at 07:49

    Ik heb ontzettend veel komkommers in eigen tuin.
    Lijkt me een leuk idee om ze op deze manier langer te kunnen bewaren.
    Dankjewel voor de tip 🙂

Leave a Reply