Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren met mijn familie. We maakten verschillende tapashapjes wat achteraf natuurlijk veel te veel was (en ook erg veel knoflook). Ik had zin om nog meer recepten uit te proberen en maakte en plaatcake met wit glazuur en granaatappelpitjes. En kijk hoe feestelijk de granaatappelpitjes zijn! Perfect voor Kerst.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Wat heb je nodig voor een granaatappel cake
Wat heb je nodig (9 stukjes)
- zachte boter 100 gram
- 100 gram witte suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren
- vanille extract
- 4 eetlepels aardbeienjam
- glazuur van poedersuiker en drupje water (of een kant-en-klaar pakje)
- 1/2 granaatappel
Hoe maak je de granaatappel cake
Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een kleine ovenschaal en vet deze in met boter of bekleed met bakpapier. Mix de suiker met de boter tot deze mooi glad zijn. Voeg de eieren en de vanile-extract toe en mix tot de eieren helemaal zijn opgenomen. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij en als het beslag mooi glad is stort je deze in de ovenschaal. Druppel een paar eetlepels jam over het beslag en verspreid de jam met het puntje een mes. Je hoeft niet als en gek te gaan roeren, maar subtiel verdelen. Bak de cake in 25 minuten gaar en haal hem uit de oven. Als de cake is afgekoeld giet je de glazuur over de cake en strooi hier lekker veel granaatappelpitjes over heen.
Nieuwe fotografiestijl
De foto zijn in deze blog anders dan je van me gewend bent. Deze foto’s heb ik gemaakt met mijn andere camera (Fuji X100F). De sobere sfeer vind ik prachtig en natuurlijk. Al eerder zag je in mijn blogs dat mijn foto’s wat een andere uitstraling krijgen. Ik merk dat het hele lichte en kleurrijke wat op de achtergrond verdwijnt. Ook in huis worden de kleuren wat zachter en meer naturel. Ik hoop dat jullie net zo genieten van deze sfeer als ik.
Misschien vind je deze recepten ook wel lekker om te maken
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Citroensorbetijs recept
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Maak zelf een dadelnotentaart. Ik leg stap voor stap uit hoe.
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
2 Comments
Alet
26 december 2017 at 21:08Nu je het zegt….
Heb even terug gebladerd op je blog en inderdaad, het valt me nu pas op!
Ook deze foto’s zijn prachtig en komen meer overeen met de tijd van het jaar.
Ik zou ook graag een ander fototoestel willen kopen, heb nu een Canon, maar ik zou graag
een kleiner en handbaarder model willen. Gemakkelijker mee te nemen enzo……..
Heb je een tip?
XXX
Wimke Tolsma
27 december 2017 at 11:24Hi Alet,
Dank je wel! Ik heb de FujiX100F en ben hier erg blij mee. Ik gebruikte hem voornamelijk voor buiten, maar binnen is hij ook perfect. Hij is gemakkelijk in gebruik en lekker handzaam. O ja en ziet er ook nog eens prachtig uit 🙂
Dank voor je lieve kaartje!
Wimke