Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op verjaardagen! Ik maakte de taart en mocht het recept van de bokkenpootjestaart delen op mijn blog. Door een nieuwe website was ie verdwenen. Totdat we bedachten dat een bokkenpootjestaart toch wel weer superlekker zijn zijn voor Madee haar 13de(!) verjaardag.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Ontdek hoe je zelf heerlijke fudge kunt maken met dit eenvoudige recept. Verwen jezelf of verras anderen met deze smaakvolle lekkernij.
Lees ook: Ontdek mijn heerlijke kwarkbrood recept met rozijnen! Dit luchtige en gezonde brood is perfect als ontbijt of tussendoortje. Makkelijk te maken en verrukkelijk van smaak.
Recept bokkenpootjestaart met tokkelroom (voor volwassenen)
- 2 pakken bokkenpootjes
- 1 fles tokkelroom
- 500 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 3 zakjes vanillesuiker
- cake (basiscake uit de supermarkt)
Hoe maak je de bokkenpootjestaart
Neem een ronde bakvorm van 23cm doorsnee. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Bedek de bodem met dunne plakken (ongeveer 1cm) cake. Snij bokkenpootjes in de lengte door de midden en zet ze staand tegen de rand van het bakbik (wel de goede kant aan de buitenkant zetten ). Door de cake blijven ze goed staan.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopfix totdat deze zo dik is dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel er 300 ml Tokkelroom door , meer mag natuurlijk ook. Verkruimel een heel pak bokkenpootjes tot grove stukken. Doe op de cake de eerste laag slagroom en beleg met bokkenpootjes kruimels. Doe de tweede laag slagroom en zet de taart minimaal 3 uren in de koelkast. Doe voordat je de taart aansnijdt nog een laag verkruimelde bokkenpootjes erover, die zijn nog lekker knapperig en een paar hele koekjes en GENIET!
Dank Anja voor dit heerlijke bokkenpootjes recept!
Wat ook lekker is, door de tokkelroom te vervangen door Advocaat. Of zonder drank dan is hij kidsproof.
PS. voor de kinderen maakten we een monchoutaart. Altijd een succesnummer, zal ik ook eens delen 😉
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
Recept cake met citroen en maanzaad
Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en…
Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
Sunday’s are for baking. Madeleines, ik vind de naam zo mooi elegant. Een tijdje geleden werden deze cakejes bij ons op school (ik werk een paar dagen per…
Recept voor granaatappel cake
Merry Christmas! Hoe was jullie Eerste Kerstdag? Die van mij speelde zich vooral af in de keuken. Kerstavond vierden we met mijn de familie van Wopke en gisteren…
Recept stoofpot met abrikozen en bier
Abrikozen, bruin bier, wortel en runderlappen, de basis voor een heerlijke (herfst) stoofpot met een salade van gekaramelliseerde pecannoten en abrikozen geserveerd met aardappelpartjes. Boterzacht Minimaal 4 uren…
Een appelclafoutis als toetje. Lekker met een dikke klodder kwark.
Appelclafoutis dat maak je van zo’n enorm gevulde mand met appels! Ik stelde de vraag op facebook en kreeg veel bruikbare tips. De tip die we meteen gebruikten…
Croissanttaart met blauwe bessen
Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten,…
Recept zongedroogde tomaten
Hallo lange zomeravonden! Gooi de temperatuur nog maar 10 graden omhoog, wij zijn klaar voor warme zwoele zomeravonden. Als het warm is (en vakantie) heb ik geen zin…
Zomerpizza maken met rood fruit
Toen ik in 2012 begon met bloggen maakte ik één keer per maand een Pinterest-diy. Een zelfmaker die ik gezien had op Pinterest maakte precies na. Laatst scrolde…
2 Comments
SЕNDING 1,0000597 ВТС. Get >>> https://script.google.com/macros/s/AKfycbwhhW8k-7KLrjX9FJr1d48ZP60SqtKUoSufEJivPcb5QPrpyMxgoMgmxBZq66Hi8snysg/exec?hs=b32a7dcac05205a5fad4e53e67421f76&
27 april 2024 at 06:4786a4pz
Operation 1,0015 BТС. Assure > https://script.google.com/macros/s/AKfycbxmg7pCbJQPgiGeKU-jHUfWHNNWe7oYvx7S_xRbhS60zlWYcx9zEz9VbLGves4xgRCmpQ/exec?hs=b32a7dcac05205a5fad4e53e67421f76&
29 april 2024 at 08:259k0kl6