Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op verjaardagen! Ik maakte de taart en mocht het recept van de bokkenpootjestaart delen op mijn blog. Door een nieuwe website was ie verdwenen. Totdat we bedachten dat een bokkenpootjestaart toch wel weer superlekker zijn zijn voor Madee haar 13de(!) verjaardag.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Ontdek hoe je zelf heerlijke fudge kunt maken met dit eenvoudige recept. Verwen jezelf of verras anderen met deze smaakvolle lekkernij.
Lees ook: Ontdek mijn heerlijke kwarkbrood recept met rozijnen! Dit luchtige en gezonde brood is perfect als ontbijt of tussendoortje. Makkelijk te maken en verrukkelijk van smaak.
Recept bokkenpootjestaart met tokkelroom (voor volwassenen)
- 2 pakken bokkenpootjes
- 1 fles tokkelroom
- 500 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 3 zakjes vanillesuiker
- cake (basiscake uit de supermarkt)
Hoe maak je de bokkenpootjestaart
Neem een ronde bakvorm van 23cm doorsnee. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Bedek de bodem met dunne plakken (ongeveer 1cm) cake. Snij bokkenpootjes in de lengte door de midden en zet ze staand tegen de rand van het bakbik (wel de goede kant aan de buitenkant zetten ). Door de cake blijven ze goed staan.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopfix totdat deze zo dik is dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel er 300 ml Tokkelroom door , meer mag natuurlijk ook. Verkruimel een heel pak bokkenpootjes tot grove stukken. Doe op de cake de eerste laag slagroom en beleg met bokkenpootjes kruimels. Doe de tweede laag slagroom en zet de taart minimaal 3 uren in de koelkast. Doe voordat je de taart aansnijdt nog een laag verkruimelde bokkenpootjes erover, die zijn nog lekker knapperig en een paar hele koekjes en GENIET!
Dank Anja voor dit heerlijke bokkenpootjes recept!
Wat ook lekker is, door de tokkelroom te vervangen door Advocaat. Of zonder drank dan is hij kidsproof.
PS. voor de kinderen maakten we een monchoutaart. Altijd een succesnummer, zal ik ook eens delen 😉
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.
Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een…
Limonade zonder alcohol? Jazeker! En nog lekker ook.
In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Recept citroensorbetijs
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Recept dadelnotentaart
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
No Comments