Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op verjaardagen! Ik maakte de taart en mocht het recept van de bokkenpootjestaart delen op mijn blog. Door een nieuwe website was ie verdwenen. Totdat we bedachten dat een bokkenpootjestaart toch wel weer superlekker zijn zijn voor Madee haar 13de(!) verjaardag.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Fudge maken
Recept bokkenpootjestaart met tokkelroom (voor volwassenen)
- 2 pakken bokkenpootjes
- 1 fles tokkelroom
- 500 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
- 3 zakjes vanillesuiker
- cake (basiscake uit de supermarkt)
Hoe maak je de bokkenpootjestaart
Neem een ronde bakvorm van 23cm doorsnee. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Bedek de bodem met dunne plakken (ongeveer 1cm) cake. Snij bokkenpootjes in de lengte door de midden en zet ze staand tegen de rand van het bakbik (wel de goede kant aan de buitenkant zetten ). Door de cake blijven ze goed staan.
Klop de slagroom met de vanillesuiker en klopfix totdat deze zo dik is dat je de kom op de kop kunt houden. Spatel er 300 ml Tokkelroom door , meer mag natuurlijk ook. Verkruimel een heel pak bokkenpootjes tot grove stukken. Doe op de cake de eerste laag slagroom en beleg met bokkenpootjes kruimels. Doe de tweede laag slagroom en zet de taart minimaal 3 uren in de koelkast. Doe voordat je de taart aansnijdt nog een laag verkruimelde bokkenpootjes erover, die zijn nog lekker knapperig en een paar hele koekjes en GENIET!
Dank Anja voor dit heerlijke bokkenpootjes recept!
Wat ook lekker is, door de tokkelroom te vervangen door Advocaat. Of zonder drank dan is hij kidsproof.
PS. voor de kinderen maakten we een monchoutaart. Altijd een succesnummer, zal ik ook eens delen 😉
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Blauwe bessen-rozemarijncocktail, herfstige mandarijnlimonade en grapefruitwater met rozemarijn.
Zelf limonade maken; easy! Want nog nooit was limonade maken zo populair sinds dit jaar. Overal poppen de lekkerste recepten op en is het ook nog eens hartstikke…
Citroensorbetijs recept
Makkelijk te maken zonder ijsmachine en met een paar ingrediënten maak jezelf citroen sorbetijs. Maak meteen een bak vol, om lekker vaak vol te scheppen.
Ontbijttaart recept. Eentje met o.a. kwark en jam.
Om de lente te vieren bakte ik een taart. Eentje die je bij het ontbijt serveert met een flinke klodder kwark en wat jam.
Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!
Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere…
Maak zelf een dadelnotentaart. Ik leg stap voor stap uit hoe.
Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt…
Recept boterkoek met een vleugje citroen
Bente haar wens was om samen eens een nachtje in de hoofdstad door te brengen. Ik boekte het Student-hotel aan de Wibautstraat en donderdag vertrokken Bente en ik…
Recept Deense kaneelbroodjes
De heerlijke Deense Slakken, de Scandinavische Kaneelbroodjes waarbij ik de beste recepten van jullie heb gekregen.
Gezond eten op drukke dagen
Sinds een klein jaar eet ik geen vlees meer, wel vis. En, heel eerlijk, ik heb mijn gehaktballetje nog niet gemist. Ik wilde eens proberen of ik 30…
Recept worteltaart met royale frostinglaag
Vorig jaar zomer had ik een interview met Greta, de ontwerpster van de BRYCK-banken en woonaccessoires. In de showroom, de oude Douwe Egberts fabriek, maakte ik kennis met…
Appelchips maken uit SMÛK
Daar is ie weer, de jaarlijkse appelplukblog. Dit jaar is hij iets anders dan andere jaren en deel ik een appelrecept uit mijn boek; appelchips. Appels plukken in…
Maak zelf radijsjes in zuur
Iedere keer als in de supermarkt kom neem ik een bos radijsjes mee. Ik doe ze door de salade, in plakjes op een stukje brood met kaas, op…
Recept voor Vlierbloesemlimonade
We genieten al een tijd van het heerlijke weer. En het wordt aankomende weken nog mooier! Heerlijk! De tuin in en maximaal genieten van de mooie dagen die…
No Comments